Zijn gouden kettingen populair?

Gouden kettingen zijn al sinds jaar en dag een teken van voorspoed en mode. Goud wordt gezien als het puurste edelmetaal overal ter wereld, en is dan ook al eeuwen de geprefereerde optie voor juwelen. De zuiverheid van goud wordt gemeten in karaat. Goud op zichzelf is een relatief zacht metaal. Hierom wordt goud vaak verwerkt met andere stoffen om er voor te zorgen dat het stevig blijft, en om de prijs betaalbaar te houden. 24 karaat is de hoogste waarde en is daarmee puur goud.

Gouden kettingen zijn een goede aankoop voor jezelf, en maken een goed cadeau voor bijvoorbeeld een partner. Het voordeel van gouden kettingen is dat ze een tijdloze uitstraling hebben, en erg waardevast zijn.

 

Gouden kettingen voor vrouwen

 

Het merendeel van de gouden kettingen zijn gemaakt voor vrouwen. Logisch natuurlijk, als je kijkt naar het gebruik van sieraden in onze cultuur. Dit betekend dat veel gouden kettingen speciaal ontworpen zijn voor vrouwen.

Gouden kettingen voor vrouwen worden gekenmerkt door een dunne ketting, die vaak een hanger of twee heeft. Deze hanger kan verschillende vormen hebben zoals een letter, cijfer of bijvoorbeeld een sterrenbeeld. Natuurlijk komen ze ook in andere vormen, creativiteit is slechts het limiet.

Iedereen is anders, dat geldt ook voor zijn smaak in gouden kettingen. Mocht je opzoek zijn naar een klassiek model aan ketting, dan kan je het beste zoeken naar een ketting met een edelsteen hanger. Klassieke kettingen werden gebruikt om luxe en rijkdom uit te stralen. Deze kettingen zijn vaak dikker en hebben een grote uitgedoste hanger. Alhoewel dit type ketting al wat ouder is, worden ze nog steeds gemaakt.

Gouden kettingen voor mannen

 

Alhoewel veel kettingen gemaakt worden voor vrouwen, worden deze ook gemaakt voor mannen. Sterker nog, de markt hiervoor is ontzettend sterk. Veel mannen kiezen voor een gouden ketting als familie teken, zoals je dit ook ziet met bijvoorbeeld zegelringen.

Gouden kettingen voor mannen worden gekenmerkt door hun dikke en stevige uitstraling. Het overgrote deel van deze kettingen heeft geen hanger maar relatief brede schakels om extra accent te leggen op de stoerheid hiervan. Mannenkettingen verschillen dus in veel opzichten met vrouwenkettingen.